sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Talsan Tontun Joulukalenteri 2011
Hengähdystauko on ohitse ja Tonttu jälleen iskussa - ehkä. Vuosi on vierähtänyt ja sesonki kuumimmillaan. Talon mies on henkensä kaupalla kurkottanut yhä vaan korkeampaan kuuseen ja jouluvalaistus luo tunnelmaa, mutta mikä mättää. Lumenpuuteko madaltaa Tontun mieltä vai vanhuuttaan kolottavat kintut?

Alun perin Tontun virka perustettiin, kun taloon tuli lapsia. Tonttu keksi
Luukut aukevat linkkipalkista

jännittävän lappukalenterin, johon aamuyön tunteina ilmestyi salaperäinen lappunen johdattamaan lapsoset jouluihmeiden maailmaan. Tonttu on ahertanut ja raatanut uusien jouluyllätysten kimpussa jo kymmenien joulujen ajan. Luovuus on ollut kovilla ja lappusten runoja on rustailtu joskus itkunkin kanssa.

Tonttu katsoo hämillään ympärilleen. Lapsukaisia, jotka ovat Tontun yllätysten innoittamina huomaamatta tehneet kaikenlaiset kotityöt, ei näy enää missään. Lappukalenterin yllätysten etsiminen ei kiinnosta ketään, paitsi ehkä Talon miestä.

Yläkerran lattia jytisee. Tiedonsiirto kerrosten välillä takkuaa. Elämä on teinihuttua, Tonttu huokaa.

Tule seuraamaan Talsan Tontun matkaa kohti oikeaa joulun tunnelmaa. Tontun Joulukalenteri 2011 avaa ensimmäisen luukkunsa torstaina 1.12.2011.

Tonttu on antanut periksi. Käsintehty nettikalenteri jääkööt menneen talven lumiksi. Tonttu toivoo, ettei lukija säikähdä uutta, vähemmän persoonallista ulkoasua ja vakuuttaa, että kommenttien lähettäminen on erittäin turvallista. Tekniikan suhteen voi siltä itseltäänkin mennä sormi suuhun, mutta ajan virtaa on kuunneltava, Tonttu tuumaa.

Edellinen joulukalenteri kahden vuoden takaa syntyi paperitaiteilija Tuula Hiekkasen upeiden paperitaideteosten kuvittama. Siihen pääsee kurkistamaan osoitteessa Talsan Tontun joulukalenteri 2009. Tällä kertaa Tonttu ei voi luvata mitään yhtä spektaakkellimaista vaan panostaa ajen juttuihin ja perusjoulutunnelmaan. Hyvällä onnella saattaa tänäkin vuonna arkipäivän tarinoiden sekaan pujahtaa jokunen kuva, resepti tai muu mukava yllätys. Mutta älä odota liikoja. Tontuista kun ei koskaan tiedä.

Jos jonkun päivän luukku ei sitten oikein tunnu aukeavan, ei vika todennäköisesti ole lukijan nettiyhteydessä. Tontulla on vaan sattunut olemaan huono päivä.

Lue lisää Tontun touhuista, katsele talon tapahtumia ja tule ihmettelemään Talon miehen taidetta ja komeita uuneja Tontun ja Talon miehen omalla sivustolla Uunimuurari ja Talsan Tonttu.

Iloista joulunodotusta.
t. Talsan Tonttu

ps. Tontun säätäessä avaussanoja, ulkona on ehtinyt tulla pimeää. Tonttu vetää töppöstä kinttuun ja päästää koiran pissille. Kas kummaa, luntakin on tullut, eikä vaan nimeksi. Kyllä se ura tästä vielä urkenee. Tonttu muistuttelee heitä, joita ikänäkö rassaa, että kannattaa painaa CTRL pohjaan ja rullailla hiirtä ennen kuin vierailee optikkoliikkeessä.

Talsan Tontun kalenterin eettiset periaatteet: 
Lukijakunnalle tiedoksi, että Tontun sarkastinen huumori on kohdehenkilöiden hyväksymää. Tonttu ei käytä tarinassaan todellisten henkilöiden ja yhteisöjen nimiä, eikä julkaise sellaisia kommentteja, joissa mainitaan tunnistettavia henkilöitä ja yhteisöjä nimeltä. Omaa nimeään kukin käyttököön harkintansa mukaan.. Anonyymina lähettettyjen kommenttien loppuun Tonttu toivoo nimimerkkiä keskustelun helpottamiseksi.

Sähköpostitse lähetettyjä viestejä ei julkaista, ellei kirjoittaja sitä erikseen pyydä. Hyviä tapoja ja harkintaa on jokaisen tietysti noudatettava julkisessa tilassa. Tontun vihjeet ja ohjeet ovat kaikkien käytössä ja Tontun toimintaa on luvallista kunkin harkinnan mukaan jakaa edelleen sosiaalisissa medioissa, vaikkei Tonttu itse foorumeilla viihdykään. Tonttu puolestaan toivoo saavansa lukijoiltaan palautetta, joka on rakennukseksi itse kullekin. 

Tervetuloa matkaseuralaiseksi arkiseen vaellukseen kohti joulun taikaa.

2 kommenttia:

 1. Kiitos Tontulle tarinoista, joita odotan innolla. Jopa niin innolla, että olen klikkaillut epätoivoisesti tuota kalenterin kuvaa 1 luukun kohdalta ja ihmetellyt... EI AUKEA!
  No juu, ei aukea, kun uusi tarina ilmestyykin päivämääränä vasempaan palkkiin 2011 -> 1. joulukuuta jne.
  Iloista löytämisen riemua muillekin Tontun tarinoiden faneille :)

  VastaaPoista
 2. Tonttu kiittää varmasti tarpeellisesta kommentista ja toivoo, ettei moni lukija ole turhautunut samasta yrityksestä.

  Uusi tekniikka ei pelitä käsintehdyn lailla, Tonttu huokaa, eikä Tonttu ole uuden kalenterin sisäiseen linkitykseen vielä ehtinyt perehtyä.

  Se lisää kuvatekstin, joka opastanee "oikeasti aukeavaan kalenteriin" tottunutta lukijaa klikkaamaan sivupalkista oikean päivän tekstiä.

  Huom! Blogijulkaisuissa uusin teksti on aina ensimmäisenä.

  VastaaPoista